Wishlistmember of Learndash voor het maken van je online cursus?

Wil je een online leeromgeving laten maken? Dan hoor je al snel over de Learndash plugin. Dit is een hele goede optie: het is fijn geprijsd en het neemt al veel werk van je uit handen.

Learndash plugin

De Learndash plugin zorgt namelijk voor de structuur van je online cursus – en uiteraard dat deze goed is afgeschermd. Je vult de modules en lessen in en er ontstaat heel makkelijk een navigatiestructuur: zoals knoppen met ‘volgende les’ om zo verder te kunnen. Learndash heeft veel functionaliteiten, denk aan quizes, drip content en de mogelijkheid een certificaat aan te maken. Alleen vaak zijn deze features helemaal niet nodig!

Wishlist member plugin

Een wat minder bekend alternatief is de Wishlist Member plugin. Dit is een membership plugin en deze doet eigenlijk één heel belangrijk ding. Je content afschermen. En dit is precies wat je wilt. Dit maakt dat je meer werk hebt met deze plugin, je moet de navigatiestructuur – met knoppen, helemaal zelf maken. Als webdesigner geeft dit je zo ontzettend veel vrijheid. De foto hierboven is een voorbeeld van hoe je online cursus er dan uit kan komen te zien.

Wanneer kies je voor Learndash en wanneer voor Wishlist member?

Is het belangrijk dat je klanten op een bepaalde manier je online cursus doorlopen, en pas naar de volgende les kunnen als ze de vorige hebben afgerond, dan zou ik gaan voor Learndash. Maakt het niet uit hoe je cursisten de cursus tot zich nemen, en geef je ze zelf die vrijheid, dan is Wishlist Member net zo’n goede optie. De prijs van de plugin is vrijwel gelijk.

Wil je meer inspirende berichten ontvangen over hoe je meer flow en vrijheid kunt ervaren in je business? Meld je aan als Calm Online member en ontvang tips & tricks om het bedrijf van je dromen te realiseren in je inbox.

Lees ook: