Trek meer klanten aan en verhoog je omzet met een strategisch productaanbod

Wanneer je high end diensten aanbiedt weet je dat er qua marketing best veel nodig is om klanten binnen te halen. Het is nodig om eerst vertrouwen op te bouwen tussen jou en je (potentiële) klant. Als je het slim aanpakt dan zorg je voor een strategisch productaanbod. Ik vertel graag hoe je dit kunt handig kunt gebruiken in je business.

Heb je al een strategisch productaanbod?

Een strategisch productaanbod helpt je om meer producten of diensten te verkopen en klanten langer aan je te binden. Als service based ondernemer is jouw belangrijkste product er een waarbij je 1 op 1 aandacht geeft aan je klant. Je levert jouw tijd in voor geld. De klant kan met jouw begeleiding een gewenst resultaat behalen.

Voordat een klant bij je instapt is het nodig dat deze behoorlijk “warm” is, zoals we dit noemen. Waarschijnlijk volgt deze je al een tijdje of heeft ‘ie je naam gekregen van iemand die hij/zij al vertrouwt.

Persoonlijke aandacht komt nu eenmaal met een prijskaartje dus voordat iemand instapt bij een traject met jou moet deze al heel wat hobbels nemen en bezwaren voor zichzelf tackelen. Er is ook moed en vertrouwen voor nodig om aan jezelf te werken en hulp te vragen. Jouw klant moet hier klaar voor zijn.

Zorg ook voor een laagdrempelig aanbod

Het is als ondernemer daarom slim om naast je high end aanbod ook een laagdrempelig aanbod te hebben waarbij – de naam zegt het al – de drempel lager is om in te stappen. Mensen nemen dit veel eerder bij je af, en als het ze bevalt, is de kans groot dat ze meer van je aanbod willen gebruiken. Omdat ze je al kennen is de stap veel minder groot hierna ook voor je high end aanbod te kiezen.

De waardeladder

Een strategisch productaanbod houdt in dat je je aanbod logisch opbouwt. Je zorgt voor meerdere producten die oplopen in prijs, persoonlijke aandacht en de mate van transformatie die je levert. Dit opbouwen in prijs en waarde noemen we ook een waardeladder.

Je strategische productaanbod bestaat uit een low, middle en high-end product. Als je wilt kun je nog meer producten toevoegen aan je waardeladder.

Low-end product: de prijs doet geen pijn

Een laaggeprijsd (low-end) product is over het algemeen een product onder de €50. Dit is een investering die je makkelijk maakt en niet zo veel pijn doet.

Als je het echt slim aanpakt begin je je waardeladder zelfs met een gratis product, de welbekende weggever. Bijvoorbeeld een gratis e-book, videoreeks of pdf-bestand.

Bij een low-end product is geen, of weinig, persoonlijke begeleiding van jou aanwezig. Omdat het jou minder tijd kost kun je hier ook veel meer van verkopen. In het ideale geval verkoop je dit aanbod helemaal op de automatische piloot.

Lees ook: Hoe een online cursus je helpt zachter voor jezelf te zijn.

Met je middle-end product behalen je klanten resultaat

Een middle-end product is een product rond de €200-€500. Volgens sommige experts is een product tot €2000 zelfs nog middle-end.

In je middle-end product biedt je meer persoonlijke aandacht. Of je kiest voor een groepsprogramma. Sommige mensen gaan echt ‘aan’ op een heel exclusief aanbod, je high-end product. Alleen dit is niet voor iedereen weggelegd. Je middle-end product is hier een versimpelde versie van waar je klant net zo goed resultaat mee behaalt. Hier zullen de meesten voor kiezen. En dit aanbod staat ook garant voor het grootste deel van je omzet.

Je high-end product is voor een exclusieve groep

Een high-end product is een product van meer dan €2000. Dit is voor die kleine groep die houdt van het gevoel van exclusiviteit. Je helpt je klant op de allerbeste manier mogelijk.

Je biedt hierin de meeste persoonlijke begeleiding. Hierin profiteert je klant van jouw persoonlijke kennis, ervaring en expertise. In dit traject zorg je voor een unieke klantbeleving. Denk bijvoorbeeld aan een VIP-dag op een premium locatie.

Houdt het zo makkelijk mogelijk voor jezelf

Ik ben fan van minimalistisch ondernemen en houd van eenvoud & gemak in je business. Ik zou het dan ook zo simpel mogelijk houden voor jezelf. Je kunt ook bijvoorbeeld een deel van je high-end aanbod aanbieden als middle-end product. Je hoeft dan niet een heel nieuw aanbod in het leven te roepen.

Als je high-end aanbod bijvoorbeeld een traject is van een half jaar, kun je als middle-end aanbod drie korte gesprekken of een livedag aanbieden. Een low-end aanbod kan een masterclass zijn waarin je iets uitlegt wat valt onder je expertise. Een online training is ook heel erg geschikt als low-end of middle-end product.

Wil je een online training toevoegen aan je waardeladder? Neem contact met me op en ik denk met je mee.

Wil je meer inspirende berichten ontvangen over hoe je meer flow en vrijheid kunt ervaren in je business? Meld je aan als Calm Online member en ontvang tips & tricks om het bedrijf van je dromen te realiseren in je inbox.

Lees ook: