5 tekenen dat je klaar bent voor je eerste online cursus

Misschien heb je wel eens met de gedachte gespeeld om een online cursus te maken maar twijfel je nog. Is het echt jouw tijd? Dit zijn 5 signalen.

#1 Je hebt heel veel passie voor een onderwerp.

Wanneer je hierover praat lijken de woorden vanzelf uit je te stromen. Je bent zo enthousiast hierover dat dit het liefst met iedereen wil delen. Je bent 100% overtuigd ervan, het heeft jouw leven lichter gemaakt en je moét dit delen.

#2 Je bent klaar voor meer impact.

Je houdt van het 1 op 1 werk met je cliënten maar je irriteert je wel eens aan de limiet die dit kent. Je hebt maar zoveel uur in de week en je wilt niet alleen maar werken. Je wilt dat nog meer mensen weten over dit amazing onderwerp!

#3 Je bent klaar om op te schalen.

Klaar voor meer inkomen op jouw voorwaarden. Lokatie-onafhankelijk. Ok, het vraagt een investering aan je in tijd. Maar als er eenmaal wat staat… Of je je online training nu maakt voor 1, 10 of 1000 mensen, het vraagt om dezelfde hoeveelheid werk. Hoe bevrijdend is dit!

#4 Je hebt al content over dit onderwerp.

Geen must maar wel handig. En je hebt vast wel wat liggen. Blogs, Instagram posts, nieuwsbrieven.

Toch niet? Het is nooit te laat om te beginnen. Maak bijvoorbeeld een weggever, een e-book of mini-videoreeks, zo kun je testen hoe dit voelt voor je.

#5 Het kriebelt bij je.

De gedachte een online cursus te maken blijft maar door je hoofd spelen. Je voelt een sacral yes. Dit is een term uit human design. Je voelt ergens, ja, dit wil ik. En diep van binnen weet je, dit past bij me.

Herken je een van de signalen? Mogelijk ben je klaar voor je online cursus.

Mocht het je wat lijken? Je kunt me altijd mailen via jitske@calmonline.nl. Ik bouw online leeromgevingen met liefde – zodat jij je over de techniek geen zorgen hoeft te maken.

Wil je meer inspirende berichten ontvangen over hoe je meer flow en vrijheid kunt ervaren in je business? Meld je aan als Calm Online member en ontvang tips & tricks om het bedrijf van je dromen te realiseren in je inbox.

Lees ook: