5 redenen waarom jouw online cursus maar niet van de grond komt

valkuilen online cursus

Loop je al tijden met het idee om een online cursus te maken maar wil het maar niet lukken? Er komt veel op je af. Er zijn zo veel keuzes om te maken! Als je online cursus maar niet van de grond komt dan zou het heel goed aan een van deze redenen kunnen liggen.

#1 Je houdt geen rekening met de markt

Natuurlijk doe je niets liever dan over je passie praten maar je wilt uiteindelijk ook een cursus die verkoopt. Check dit bij je klanten, doe marktonderzoek of onderzoek via Google op welke onderwerpen veel wordt gezocht. Dan blijf je ook niet rondlopen met vragen als ‘zit hier wel iemand op te wachten’.

#2 Je wilt te veel vertellen

Als het gaat om video’s kun je deze beter kort en behapbaar houden. Liever drie video’s van 5 minuten dan één van een kwartier. Zo blijft het leuk voor je cursisten en het geeft ze veel vertrouwen dat ze je cursus ook kunnen afmaken. Voor jou is het ook prettig, don’t overthink it. Neem een korte video op en weer door!

#3 Je hebt geen duidelijk framework voor je cursus

Uiteindelijk verkoop je het resultaat. Je helpt je cursist van A naar B en deelt de route op in kleine stapjes. Voor je een cursus maakt begin je met het framework. Wat komt in welke module? Dit geeft je richting bij het maken van je cursus. Tip: maak maximaal 10 lessen/modules.

#4 Je doelgroep is te breed

Je richt je op iedereen en spreekt dus uiteindelijk niemand aan. Hoe specifieker je doelgroep & hoe beter je deze kent, hoe groter de kans is dat je de juiste snaar weet te raken. En je online cursus uiteindelijk ook kunt verkopen.

#5 Je laat je overweldigen door techniek

Welk platform kies ik? Kies ik voor Youtube of Vimeo? En hoe zorg ik ervoor dat e-mails met inloggegevens automatisch verstuurd worden? Veel ondernemers verzanden in de overload aan informatie en starten dus maar niet. Maak eerste je online cursus af, de techniek komt later wel.

Droom je over je eigen online cursus maar heb je nog veel vragen? Stuur me gerust een mail via jitske@calmonline.nl.

Wil je meer inspirende berichten ontvangen over hoe je meer flow en vrijheid kunt ervaren in je business? Meld je aan als Calm Online member en ontvang tips & tricks om het bedrijf van je dromen te realiseren in je inbox.

Lees ook: