Huddle is een kant en klaar platform waarmee je in een handomdraai je online training online hebt staan. Klinkt perfect maar het is ook een prijzige optie. Wanneer is het toch een goed idee om voor Huddle te gaan?
Huddle: de voor- en nadelen
Wanneer je een systeem zoekt voor je e-learning heb je best wat te kiezen. Als je laagdrempelig wilt kijken of online ondernemen wat voor je is en het technisch niet te ingewikkeld wilt maken biedt Huddle uitkomst.
Huddle komt met community software. Als je graag een community wilt opzetten is dit ideaal.
Daar staat wel tegenover dat de designmogelijkheden in Huddle beperkt zijn. Je kunt het moeilijker laten aansluiten bij je branding en de look and feel creëren die je wilt. Dan is dus de vraag wat belangrijker voor je is: gebruiksvriendelijkheid of design?
Community
Maar even terug naar de community optie. Je deelnemers kunnen makkelijk met elkaar in contact treden en elkaar vragen stellen. Ze kunnen bestanden, afbeeldingen en video’s uploaden en die vanzelfsprekend van elkaar zien. En superhandig: ze kunnen likes geven net als op Facebook of Instagram.
Ook kunnen ze e-mailnotififacties ontvangen wanneer iemand op hun opmerking of afbeelding heeft gereageerd.
Dat ze met elkaar kunnen praten en elkaar positief kunnen bevestigen met likes versterkt het groepsgevoel: dit vergroot de kans dat mensen jou en je business willen blijven volgen en vaker wat bij je willen kopen. En dat wil je!
Je kunt de Huddle community ook wel vergelijken met een Facebook groep.
Alleen hier is de community geintegreerd met je online leeromgeving. Je hoeft dus niet in te loggen bij verschillende systemen en hebt alles onder een dak.
Is Huddle een goede keuze?
Een bekend alternatief voor Huddle is Learndash. Dit is geen kant en klaar platform maar een Learning Management System (LMS). Je combineert Learndash met je WordPress website.
Technisch gezien is dit een stuk lastiger op te zetten maar je kunt dit natuurlijk altijd uitbesteden.
In Learndash heb je meer mogelijkheden qua design. Ook kun je quizes toevoegen en certificaten uitdelen.
Als je een community ernaast wilt kun je natuurlijk een Facebook groep aanmaken. Een alternatief is werken met de plugin Buddypress. Alleen is dit wat omslachtiger dan de Huddle community optie.
Het bedrijf achter Huddle, IMU, zorgt voor regelmatige updates en ondersteuning waardoor je zeker weet dat alles goed gestroomlijnd verloopt. Buddypress is een extra plugin op je WordPress website en hoe meer verschillende systemen met elkaar moeten werken hoe groter de kans op bugs.
En natuurlijk is het nodig altijd updates uit te voeren op je WordPress website of je website te laten onderhouden. Bij Huddle zit het onderhoud er bij in.
Huddle is makkelijk te koppelen aan e-mailmarketing software zoals Mailblue of Active Camapgin.
Huddle komt wel met een kostenplaatje. Als je er een betaalsysteem aan wilt koppelen kun je het beste kiezen van Plug & Pay, ook uit de stal van IMU. Waardoor de kosten nog meer oplopen.
Als een community belangrijk voor je is heb je dit er wel voor over. Maar het is wel een afweging om te maken.
Nog even op een rijtje:
Huddle
- Kant en klaar platform
- Inclusief Community software
- Nooit meer updates uitvoeren
- Beperkte flexibiliteit qua design
Kortom, wil je snel en makkelijk een online leeromgeving opzetten en gebruik kunnen maken van community software? Je online training en de community naadloos op elkaar laten aansluiten en altijd verzekerd zijn van een veilige omgeving, zonder regelmatige updates uit te voeren?
Bekijk dan of Huddle wat voor jou is.
Hulp nodig bij het inrichten van je Huddle omgeving? Of wil je zorgen voor de koppeling van Huddle met Plug and Pay? Ik help je graag.